e-naročilo na servis Brezplačno preizkusite Toyoto Ceniki in katalogi Kaizen Toyota Magazin Kontaktirajte nas

Skupni stroški lastništva


Pri Toyoti smo predani zagotavljanju vedno transparentnih in visoko konkurencnih skupnih stroškov uporabe službenih vozil.

 

Skupni stroški lastništva so seštevek vseh stroškov, ki nastanejo v obdobju lastništva vozila. Sestavlja jih 6 glavnih elementov.

 

Pri Toyoti smo predani zagotavljanju vedno transparentnih in visoko konkurencnih skupnih stroškov lastništva službenih vozil. Z našimi orodji in strokovnim znanjem uspešno znižujemo nekatere od najvecjih sestavnih elementov skupnih stroškov lastništva vozil.

 

Z dokazano nizko stopnjo pokvarljivosti ter veckrat nagrajenimi kakovostjo, zanesljivostjo in trpežnostjo naših vozil le-ta dosegajo eno najnižjih stopenj izgube vrednosti v panogi.

 

S stroškovno ucinkovitostjo, ki je sestavni del naše ponudbe na vseh nivojih, ter s pomocjo naših strokovnjakov in odlicnih servisnih storitev, lahko zagotovimo konkurencne stroške servisiranja in vzdrževanja.

 

Z našimi kupci vzpostavimo tesen partnerski odnos, ki nam omogoca natancno prilagoditev naše ponudbe ter posledicno znižanje kupcevih skupnih stroškov uporabe voznega parka v najvecjem možnem obsegu.
Vse to je del naše resnicne predanosti kakovosti tako pri produktih kot tudi pri ljudeh in storitvah, ki so potrebni za zadovoljitev potreb vsakega izmed naših poslovnih kupcev.
 

 

Vse to je del okrepitve vašega posla s Pozitivnim.
 
6 glavnih elementov skupnih stroškov lastništva:

 

1.izguba vrednosti:
Izguba vrednosti vozila skozi cas predstavlja najvecji element skupnih stroškov lastništva. Nekatera vozila izgubljajo svojo vrednost hitreje kot druga. Na višino izgube vrednosti v dolocenem casovnem obdobju vplivajo razlicni dejavniki kot so obrabljenost vozila, število prevoženih kilometrov, zanesljivost, ponudba in povpraševanje po vozilu, stroški vzdrževanja, dolžina garancijske dobe, stroški zavarovanja, poraba goriva, ...

 

2. stroški goriva:
Stroški za gorivo so odvisni od porabe vozila, povprecnega letnega števila prevoženih kilometrov in cen goriva. Stroški za gorivo predstavljajo drugi najvecji element skupnih stroškov lastništva.

 

3. stroški financiranja / obresti:
Obresti so neposredno povezane s ceno vozila in višino obrestne mere. Višja ko je cena vozila pri doloceni obrestni meri, višje bodo obresti oz. stroški financiranja.

 

4. zavarovanje:
Višina zavarovanja je odvisna od vec razlicnih dejavnikov (npr. prostornina in moc motorja, vrednost vozila, vrsta vozila, …) in je lahko relativno visoka pri nekaterih vozilih, ki se na prvi pogled zdijo kot ugoden nakup.

 

5. stroški vzdrževanja in popravil
Stroški rednega vzdrževanja se med razlicnimi vozili lahko zelo razlikujejo. Zanesljivost vozila mocno vpliva na stroške popravil v dolocenem casovnem obdobju.

 

6. stroški nakupa in menjave pnevmatik
stroški nakupa in menjave pnevmatik so odvisni od dimenzije pnevmatik, vrste vozila, obremenitvenega in hitrostnega indeksa pnevmatik,…

Relativna velikost posameznega sestavnega elementa skupnih stroškov lastništva se razlikuje glede na dolžino obdobja lastništva vozila. V spodnjem grafu je prikazana informativna sestava skupnih stroškov lastništva po obdobju 5 let lastništva za vozilo iz C segmenta.

/
Naš pravilnik o zasebnosti na spletni strani

Na naši spletni strani uporabljamo piškotke za zagotavljanje funkcionalnosti storitev. Če se z uporabo piškotkov strinjate, lahko nemoteno nadaljujete z uporabo spletne strani.